Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο αυτοσχεδιασμού και χορογραφικής σύνθεσης του Ιδρύματός μας με την Πατρίσια Απέργη στον χώρο Dance Cultural Centre. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 7,8, 14 και 15 Οκτωβρίου με χορευτές και χορεύτριες που φοιτούν σε επαγγελματικές σχολές ή έχουν πρόσφατα αποφοιτήσει: Μαρία Χανδρινού, Μαρίλια Γράντζα, Εμμανουέλα Αντιβάση, Σοφία Αδάμη, Φωτεινή Δριτσάκου, Σπύρος Μπεκιάρης, Μαρία Μαυρογιάννη, Παναγιώτα Τζιλιβάκη, Θεόνη Περάκη, Έλενα Ράγκου, Χριστιάννα Ηλιοπούλου, Κατερίνα Σαμαρά.
Από τις εντυπώσεις τους:
– Το εργαστήριο αυτό ήταν για εμένα πηγή έμπνευσης και τεράστιας κινητοποίησης. Ήρθα σε επαφή με ταλαντούχα πλάσματα και όλοι μαζί καθοδηγηθήκαμε σε ερευνητικές διαδικασίες οι οποίες θα με τροφοδοτούν για καιρό. Η κ. Απέργη ήταν πραγματικά δοτική, υποστηρικτική και άνοιξε τους ορίζοντές μου γύρω από τη χορογραφική σύνθεση, αλλά και τον χορό σε πιο γενικό πλαίσιο. Για μια νέα χορεύτρια, η συνάντηση με τέτοιους καλλιτέχνες αποτελεί μεγάλο εφόδιο και τροφοδοτεί τόσο τη χορευτική και καλλιτεχνική υπόσταση όσο και την προσωπική εξέλιξη. Ευχαριστούμε πολύ!

– Συγκίνηση και πολύ μεγάλη χαρά για την όμορφη συννεργασία! Πολλή “τροφή” για σκέψη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την αποδοχή και τον σεβασμό στην κάθε πρόταση που φέραμε μέσα στην αίθουσα! Η δημιουργικότητα λείπει από τις ζωές μας (όχι μόνο από τον χορό) και χαίρομαι που στις τέσσερις αυτές συναντήσεις μού έγινε μια υπενθύμιση ότι όχι μόνο είναι παρούσα…αλλά είναι και μέσα μας. Πατρίσια ευχαριστώ!

– Χαρίσατε στους συμμετέχοντες, πρώτα απ’ όλα, την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και να μοιραστούμε την συγκεχυμένη επιθυμία μας για δημιουργία και αναστοχασμό, κάτι εξαιρετικά σημαντικό για την κοινότητα του χορού.
Η κυρία Απέργη μας μοίρασε απλόχερα εργαλεία απτής γνώσης, βοηθώντας μας να ανακαλύψουμε την εσωτερική αρχική δράση που συνθέτει την κίνηση και την μορφή μας στον χώρο και χρόνο. Σίγουρα πλουσιότερη πια σε κινησιολογικά χρώματα και ποιότητες, γεύτηκα λίγο από τον κόσμο της δραματουργίας και διαπίστωσα την σημασία της δημιουργικής έρευνας για την σύνθεση ενός έργου. Συνεπώς, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ξανά για το υπέροχο σεμινάριο που μας προσέφερε το Ίδρυμα και με χαρά θα ήθελα να συμμετέχω σε επόμενα!!

Φωτογραφίες: Φανή Μαρία Χατζή