Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης οργάνωσαν στο πλαίσιο της Art Athina το τέταρτο ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα τη διαδρομή του έργου τέχνης, για τους φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας. Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό της επιμελήτριας Δάφνης Πολίτη, από τις 27 Μαρτίου έως και τις 5 Ιουνίου 2021 διαδικτυακά λόγω της πανδημίας και περιελάμβανε συναντήσεις με καλλιτέχνες και εκπροσώπους αιθουσών τέχνης.

Οι φοιτητές έλαβαν χρήσιμες πληροφορίες για τη σύγχρονη τέχνη στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τους τρόπους προβολής και προώθησης του καλλιτεχνικού και επιμελητικού έργου τους με τη στήριξη αιθουσών τέχνης, μη κερδοσκοπικών φορέων, θεωρητικών και ιστορικών τέχνης, εκδοτικών οίκων και καλλιτεχνικών προγραμμάτων φιλοξενίας, καθώς και για τους όρους των μεταξύ τους συνεργασιών.

Το πρόγραμμα παρακολούθησε μεγάλος αριθμός φοιτητών από το Τμήμα Εικαστικών Τεχνών και από το Τμήμα Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης.

Συμμετείχαν με παρουσιάσεις τους οι καλλιτέχνες Γιάννης Βαρελάς, Αχιλλέας Παπακώστας, Μπάμπης Καραλής, Τίνα Καραγεώργη, Γιάννης Αδαμάκος, καθώς και εκπρόσωποι των χώρων τέχνης The Breeder, Arch Athens, Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Cheap Art, Γκαλερί Σκουφά, Citronne Galleries και Γκαλερί Ρεβέκκα Καμχή.

Ολοκληρώθηκε δε με την ετήσια ομιλία που πραγματοποιήθηκε στο Παλλάς στις 15 Νοεμβρίου 2021, στο πλαίσιο των Live Talks (https://aavirtual.gr/talks/) της Art Athina. Η Δάφνη Πολίτη είχε την επιμέλεια της ομιλίας με θέμα “(Re)Building the Future”. Καλεσμένοι ομιλητές οι: Νίκος Τρανός, εικαστικός, Πρύτανης ΑΣΚΤ / Σταματία Δημητρακοπούλου, Καλλιτεχνική Διευθύντρια της Art Athina / Μένη Στρογγύλη, εκπρόσωπος Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου / Δάφνη Ζουμπουλάκη, Διευθύντρια των γκαλερί Ζουμπουλάκη / Δημήτρης Αντωνίτσης, εικαστικός, Επιμελητής του προγράμματος «Hydra School Projects» / Μανώλης Δασκαλάκης-Λεμός, εικαστικός / φοιτητές ΑΣΚΤ. Η ομιλία ήταν ανοιχτή στο κοινό, με τήρηση των μέτρων προστασίας από τον Covid-19.