Διοργάνωση Σεμιναρίου Σύγχρονου Χορού

Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου διοργανώνει δωρεάν σεμινάριο αυτοσχεδιασμού και χορογραφικής σύνθεσης με τη χορογράφο Πατρίσια Απέργη για 12 νέους χορευτές/χορεύτριες, από 18 έως 25 ετών.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί κατόπιν επιλογής στην Αθήνα, στο Dance Cultural Centre (Πειραιώς 76), στις 7, 8, 14 και 15 Οκτωβρίου 2023 (απογευματινές ώρες, συνολική διάρκεια 16 ώρες).

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να αποστείλουν από 1 έως 12 Σεπτεμβρίου 2023 ένα σύντομο βιογραφικό και δείγμα δουλειάς (βίντεο έως 3 λεπτά) στο email: info@costopoulosfoundation.org.

Ευχαριστούμε για την προσοχή σας,

Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου

 

Πατρίσια Απέργη, βιογραφικό

Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε θεατρολογία στο Tμήμα Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, χορό στη Σχολή Χορού «Νίκη Κονταξάκη» και στο Université Nice Sophia Antipolis και χορογραφία στο Πανεπιστήμιο του Middlessex στο Λονδίνο. Τον Απρίλιο του 2006 ίδρυσε την ομάδα χορού Αερίτες. Με τα έργα της έχει περιοδεύσει σε πολλά φεστιβάλ και θέατρα της Ελλάδας και του εξωτερικού. Έχει χορογραφήσει για θέατρο, όπερες και εικαστικές εγκαταστάσεις σε συνεργασία με Έλληνες και ξένους δημιουργούς, για χορευτικές ομάδες και μπαλέτα παγκοσμίως.

Είναι συν-συγγραφέας του βιβλίου Θέατρο – Θεατρική Αγωγή (Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ΙΔΕΚΕ, 2007). Υπήρξε modul-dance artist του Ευρωπαϊκού δικτύου χορού EDN (2013-2014)  και συνεργαζόμενη καλλιτέχνιδα του Maison de la danse, Lyon (περίοδος 2016-2017). Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του Φεστιβάλ Αθηνών Επιδαύρου για τα έτη 2020-2022. Διδάσκει χορό και θέατρο στη Λεόντειο Σχολή Αθηνών, όπου εργάζεται επίσης ως σύμβουλος πολιτιστικών προγραμμάτων. Έχει διδάξει χορογραφία και αυτοσχεδιασμό σε διάφορες σχολές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Το 2021 ίδρυσε την 1η Ακαδημία Χορογραφίας U(R)TOPIAS, ένα καλλιτεχνικό πρότζεκτ σε συνεργασία με την Ελευσίνα πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης.