Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και το Φεστιβάλ Θεατρικό Αναλόγιο, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας του, εξέδωσαν το βιβλίο «Αναλόγιο 2005-2017. Θεατρική και Σκηνική Γραφή στην Ελλάδα».

Με την έκδοση αυτή στην ελληνική και αγγλική γλώσσα καταδεικνύεται με εύγλωττο και παραστατικό τρόπο η διαδρομή της ελληνικής θεατρικής γραφής στο φεστιβάλ Αναλόγιο, από τα πρώτα του βήματα. Προτάσσεται το ιστορικό πλέον στίγμα του φεστιβάλ και η απήχησή του σε καλλιτεχνικό και ερευνητικό επίπεδο. Ταυτόχρονα επιχειρείται η θεωρητική προσέγγιση και αντιμετώπιση νέων κειμένων με τη μορφή σκηνοθετημένων θεατρικών αναγνώσεων, με γνώμονα το ιστορικό, κοινωνικό και καλλιτεχνικό πλαίσιο εντός και εκτός συνόρων. Υπογραμμίζεται, εντέλει, η αξία και η αναγκαιότητα της υποστήριξης εθνικής γραφής και δραματουργίας, της ανάπτυξης δημιουργικού διαλόγου με το θέατρο άλλων χωρών και της ουσιαστικότερης επαφής της διεθνούς καλλιτεχνικής, λογοτεχνικής και θεατρικής κοινότητας και κοινού με το ελληνικό κοινό και τους έλληνες δημιουργούς.

Η πρώτη παρουσίαση του βιβλίου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη Πειραιώς 138, στις 31 Ιανουαρίου 2019 και η δεύτερη παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Sarajevo Winter Festival στις 8 Φεβρουαρίου 2019. Ακολούθησαν παρουσιάσεις σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το βιβλίο πωλείται στο Βιβλιοπωλείο «ALPHA BANK – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ», Σταδίου 40, Αθήνα (www.alphapolitismos.gr/eshop) και στο Βιβλιοπωλείο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138, Αθήνα.