Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επανήλθε για έβδομη συνεχή χρονιά με ένα ξεχωριστό πρόγραμμα εκδηλώσεων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδρυτή του, μαέστρου και πιανίστα, Κορνήλιου Μιχαηλίδη.

Η 7η διοργάνωση του Φεστιβάλ φιλοξένησε πέντε μοναδικές συναυλίες με δεκατρείς σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως οι Nicolas Baldeyrou (κλαρινέτo), Laurent Wagschal (πιάνο), Maximilian Hornung (βιολοντσέλο), Sara Christian (βιολί), Hisako Kawamura (πιάνο), Βασίλης Βαρβαρέσος (πιάνο), Marlis Petersen (σοπράνο) και Stephan Matthias Lademann (πιάνο).

Ξεχωριστή τιμή για το Φεστιβάλ αποτέλεσε η συμμετοχή ενός από τους κορυφαίους βιολονίστες παγκοσμίως, του Ουκρανού Valeriy Sokolov, ο οποίος συνέπραξε με τρεις ακόμα μουσικούς, τον Ουκρανό Aleksey Shadrin (βιολοντσέλο), την Ολλανδή Hawijch Elders (βιολί), τον διακεκριμένο Έλληνα μουσικό Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του φεστιβάλ, Κορνήλιο Μιχαηλίδη στο πιάνο, σε μια μοναδική συναυλία, τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν υπέρ του ταμείου αρωγής «Ukrainian Emergency Art Fund» που στηρίζει Ουκρανούς καλλιτέχνες, οι οποίοι δοκιμάζονται στη σκιά του πολέμου.

Παράλληλα, καθ’ όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ, εκτίθεντο στην οικία Μιχαηλίδου έργα της διακεκριμένης ζωγράφου Σοφίας Καλογεροπούλου.

Πιστό στον μουσικοπαιδαγωγικό του χαρακτήρα, το Φεστιβάλ παρουσίασε στις 12 Ιανουαρίου 2023 ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά του Κουφονησίου συνοδευόμενο από συναυλία με ελεύθερη είσοδο για τους κατοίκους του νησιού, σε συνεργασία με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και τους Athens Classical Players. Η συγκεκριμένη δράση προστίθεται σε σειρά εκπαιδευτικών δράσεων που έχουν ξεκινήσει από το 2019.

www.koufonisiaclassical.com
https://www.facebook.com/koufclassical
@koufonisiaclassical