Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων πραγματοποιήθηκε για 18η χρονιά στην Ερμούπολη της Σύρου, με πέντε συναυλίες από τις 6 έως τις 13 Αυγούστου 2022, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του βιολονίστα Γιάννου Μαργαζιώτη.

Μετά από τις δύο τελευταίες διοργανώσεις του σε ανοικτούς χώρους λόγω της πανδημίας, το Φεστιβάλ επέστρεψε στο «σπίτι» του, στο εμβληματικό Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης, παρουσιάζοντας ένα γκαλά όπερας με την εξαίρετη πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Τσέλια Κοστέα και τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα βαρύτονο Δημήτρη Πλατανιά, δύο συναυλίες μουσικής δωματίου με σπουδαίους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, καθώς και ένα ρεσιτάλ λυρικού τραγουδιού με τη διεθνή ντίβα της όπερας Μυρτώ Παπαθανασίου. Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ η σπουδαία σοπράνο παρέδωσε Masterclass λυρικού τραγουδιού στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ερμούπολης, οι συμμετέχοντες του οποίου εμφανίστηκαν σε ξεχωριστό ρεσιτάλ στη σκηνή του Θεάτρου Απόλλων.

Η διοργάνωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του εμβληματικού ζωγράφου Αλέκου Φασιανού, ο οποίος είχε φιλοτεχνήσει το λογότυπο του Φεστιβάλ.
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων εγκαινιάστηκε το 2004 και διοργανώνεται έκτοτε από το Δίκτυο Κλασσικής Μουσικής ΑΜΚΕ, υπό την οργανωτική επιμέλεια των μελών του Φώτη Καραγιαννόπουλου, Κώστα Φωτόπουλου, Γιώργου Φουφόπουλου και Γιάννου Μαργαζιώτη.