Η σειρά CLOSE UPS του Μουσείου Μπενάκη ρίχνει φως σε αντικείμενα του Μουσείου Μπενάκη τόσο μέσα από τις ιστορίες που τα ίδια αφηγούνται όσο και μέσα από τις ιστορίες ανθρώπων που συνδέονται με αυτά.

Στα επεισόδια του νέου κύκλου της σειράς CLOSE UPS (Season #3), τα αντικείμενα που πρωταγωνιστούν γίνονται αφορμή για να γνωρίσουμε αθέατα τμήματα του Μουσείου, όπως τα εργαστήρια Συντήρησης, άλλες συλλογές, όπως τη συλλογή Παιχνιδιών, αλλά και σημαντικούς δημιουργούς των οποίων το έργο ερευνάται στα Φωτογραφικά Αρχεία και τα Αρχεία Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής. Τέσσερα από τα επεισόδια του κύκλου αυτού συνδέονται άμεσα με την επανέκθεση της μόνιμης συλλογής στον τρίτο όροφο του Μουσείου Ελληνικού Πολιτισμού, η οποία ανοίγει στο κοινό τον Μάρτιο του 2024.

Στο επεισόδιο «Πανόραμα: ένα οπτικό παιχνίδι», η Ιωάννα-Νόρα Χατζοπούλου, υπεύθυνη του Μουσείου Μπενάκη Παιχνιδιών, παρουσιάζει το «Πανόραμα», ένα αντικείμενο που κατατάσσεται στα οπτικά παιχνίδια, μια απλούστατη μορφή κινηματογράφου. Το συναντούσαμε στα πανηγύρια των αρχών του 20ού αιώνα στην Ελλάδα, μέσα έκφρασης του λαϊκού πολιτισμού που συνδύαζαν τη διασκέδαση με το θρησκευτικό στοιχείο.

Η υλοποίηση της νέας σειράς Close ups Season #3 πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.