Το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας έριξε αυλαία αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις σε συμμετέχοντες καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, διοργανωτές και θεατές.
Διοργανώθηκε από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας και πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα και τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Πολιτισμού, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, την Π.Ε. Μεσσηνίας και τον Δήμο Καλαμάτας. Στηρίχθηκε από το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου, την Ισπανική Πρεσβεία, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβεία του Ισραήλ.
Δόθηκαν συνολικά 37 παραστάσεις σε μαθητές, φοιτητές και κοινό, σε Θεατρικές αίθουσες και σε υπαίθριους χώρους, στο “Περιβόλι της Γιαγιάς” και στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Ειδικότερα, τα πρωινά στην εκπαιδευτική ζώνη συμμετείχαν 30 σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με 1550 μαθητές που παρακολούθησαν παραστάσεις. Δόθηκαν δωρεάν παραστάσεις σε 5 ειδικά σχολεία και άλλες 4 δωρεάν παραστάσεις σε κοινό, στο πάρκο ΟΣΕ και στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου. Οι θεατές όλων των ηλικιών που παρακολούθησαν τις απογευματινές παραστάσεις υπερβαίνουν τους 1000. Διοργανώθηκαν πριν την έναρξη του Φεστιβάλ 2 δωρεάν εργαστήρια κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας-μαράκας (κούκλα κρουστό), στα οποία πήραν μέρος 44 εκπαιδευτικοί, και άλλα 3 δωρεάν εργαστήρια με το ίδιο θέμα σε 65 παιδιά-μαθητές Νηπιαγωγείου και Δημοτικού. Στη συνέχεια οι εκπαιδευτικοί που παρακολούθησαν τα παραπάνω εργαστήρια εκπαίδευσαν τους μαθητές τους στα σχολεία, κατασκευάζοντας εκατοντάδες κούκλες. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ επίσης διοργανώθηκαν 5 εργαστήρια σε ενήλικες και παιδιά, συνολικού χρόνου 20 περίπου ωρών στα οποία συμμετείχαν 80 εκπαιδευόμενοι. Τα θέματα ήταν 1. Κατασκευή και εμψύχωση φιγούρας καραγκιόζη, για παιδιά 2. Χάρτινο θέατρο και μουσειακή αφήγηση παραμυθιού, για ενήλικες 3. Σωματικό θέατρο και εμψύχωση θεατρικής κούκλας, για ενήλικες, 4. κατασκευή μαριονέτας με ανακυκλώσιμα υλικά, για παιδιά και 5. εργαστήρι ρυθμού κρουστών με δάσκαλο τον μουσικό Δημήτρη Σουρέα και σε συνεργασία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας, για παιδιά και ενήλικες.