Το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου ενισχύει σε ετήσια βάση το Ίδρυμα Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου για τις ανάγκες του Νηπιαγωγείου και Παιδικού Σταθμού «Το Περιβόλι της Γιαγιάς» που λειτουργεί στην Καλαμάτα από το 1994. Το «Περιβόλι της Γιαγιάς» παρέχει δωρεάν φοίτηση σε περίπου 60 παιδιά τριών έως πέντε ετών ετησίως τα οποία προέρχονται, κυρίως, από οικογένειες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες ή/και ψυχοκοινωνικές δυσκολίες.

Στις αρχές του 2022, μετά από δύο χρόνια εφαρμογής των περιοριστικών μέτρων για τον Covid-19, το «Περιβόλι της Γιαγιάς» πραγματοποίησε για τους μαθητές του νηπιαγωγείου δύο σημαντικές εκδρομές, στην Αρχαία Ολυμπία και στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Αρχικά, τα παιδιά διάβασαν στην τάξη τους για την τέχνη και τη μυθολογία και στη συνέχεια ήλθαν σε επαφή με την τέχνη της γλυπτικής δια μέσου των αιώνων, και μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο, με την Αρχαία Ελλάδα. Τον Μάρτιο ταξίδεψαν στην Αρχαία Ολυμπία και επισκέφθηκαν το καταπληκτικό μουσείο της όπου είδαν τα κλασικά επιβλητικά έργα της αρχαιότητας και βίωσαν την έννοια του ρεαλισμού και του μέτρου. Δύο μήνες μετά, οι μαθητές ταξίδεψαν και πάλι προκειμένου να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για το επιβλητικό έργο «Maman» της Louise Bourgeois στο ΚΠΙΣΝ όπου για πρώτη φορά ήρθαν σε επαφή με την σύγχρονη τέχνη και είδαν ένα γλυπτό τεραστίων διαστάσεων. Το ΚΠΙΣΝ μέσα από την αρχιτεκτονική του αλλά και, επίσης, τις μεγάλες διαστάσεις του, ήταν μία πρωτόγνωρη εμπειρία για τα μικρά παιδιά του σχολείου, πολλά από τα οποία δεν είχαν μέχρι τότε την ευκαιρία να επισκεφθούν την Αθήνα.

Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η επίσκεψη της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου στο νηπιαγωγείο/παιδικό σταθμό στο πλαίσιο της παρουσίας της στις εκδηλώσεις της επετείου της απελευθέρωσης της Καλαμάτας την 23η Μαρτίου 2022. Η κυρία Σακελλαροπούλου ξεναγήθηκε στους χώρους του σχολείου, γνώρισε τα παιδιά και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Ιδρύματος κύριο Σπύρο Φιλάρετο για τους σκοπούς και τις δράσεις του πρότυπου παιδικού σταθμού και νηπιαγωγείου.