Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου πραγματοποίησε τον εμπλουτισμό δύο Δανειστικών Βιβλιοθηκών στο Γυμνάσιο Προσοτσάνης νομού Δράμας και στο Δημοτικό Σχολείο Πέρδικας Αίγινας με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου.

Κατόπιν επιλογής, 100 ποιοτικά βιβλία έγιναν πνευματική περιουσία για 275 μαθητές και 32 εκπαιδευτικούς. Μαζί με τα βιβλία εστάλη υλικό λειτουργίας και οργάνωσης της βιβλιοθήκης, υλικό έμπνευσης και Διακοσμημένα Θέματα – εικαστικές δημιουργίες που προάγουν την ιδέα του διαβάσματος.

Η Ελληνική Λέσχη του Βιβλίου (ΕΛΒΙ) είναι πολιτιστικός, εθελοντικός μη κερδοσκοπικός οργανισμός για τα βιβλία που ιδρύθηκε το 1977 στην Αθήνα. Αποτελεί μέλος της ΟΕΜΚΟΕ (Ομοσπονδία Εθελοντικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδας). Στόχοι της είναι, μεταξύ άλλων, η σύνδεση του βιβλίου με τη ζωή, η προώθηση του αληθινού, ποιοτικού βιβλίου. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της έχει οργανώσει εκατοντάδες πολιτιστικές εκδηλώσεις, όπως βιβλιοφιλικούς διαλόγους, εβδομάδες βιβλίου σε σχολεία και εκδηλώσεις για βιβλία.